BENEFICIILE INGREDIENTELOR

Deoarece clientii nostri merita tot ce e mai bun, folosim ingrediente de cea mai buna calitate atent verificate si selectionate.

La baza elaborarii retetelor de fabricatie sta credinta ca un produs este cu atat mai valoros pentru sanatate si mai gustos cu cat este mai natural.

Toate sortimentele de biscuiti pe care le producem sunt fabricate cu faina neaditivata provenita de la moara proprie.

Biscuitii “Oty” se remarca prin gustul placut si continutul mare de tarate de grau (25%), cu beneficii reale pentru sanatate. Acest produs a fost premiat in anul 2010 de catre Aspociatia Specialistilor din Morarit Panificatie la categoria produse fainoase - “Cel mai bun produs functional”.

Biscuitii “Caruba” au in compozitie: faina de roscove si faina de in si pot fi consumati cu orice ocazie: acasa, la scoala, la serviciu.

Biscuitii “Tiva” - biscuitii aperitiv, contin faina de porumb, seminte de in si floarea soarelui. Sunt crocanti, usor sarati, potriviti pentru o gustare rapida, dar si pentru picnic.

Biscuitii “Iunia” au in compozitie pasta de fructe si scortisoara si sunt un desert delicios in orice moment.

!!!! In curand va vom surprinde cu inca doua sortimente de biscuiti...


SEMINTELE si FAINA de IN

 

Inul este o planta cultivata din timpuri stravechi in principal pentru extragerea unei fibre utilizate la fabricarea tesaturilor.

Vechii egipteni il cultivau atat pentru extragerea fibrelor cat si pentru virtutile medicinale. Pliniu cel Batran mentiona circa treizeci de remedii pe baza de seminte de in.

In secolul nostru, cel mai mare producator si exportator de seminte de in este Canada, cu o recolta anuala de mai bine de un milion de tone.


Printre beneficiile consumului de seminte sau faina de in putem mentiona:

• tratarea constipatiei cronice (datorita continutului de fibre solubile si insolubile);
• prevenirea riscului de cancer la san (datorita continutului de lignani care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase);
• ameliorarea simptomelor menopauzei;
• protejeaza sistemul cardiovascular (ajuta la scaderea colesterolului din sange datorita continutului de acizi grasi omega 3);
• favorizeaza scaderea tensiunii arteriale;
• cresc imunitatea;
• sursa de fitoestrogeni – regleaza tulburarile hormonale;
• reduc inflamatiile, atenuand simptomele astmului si imbunatatesc functia pulmonara.

 

TARATE DE GRAU

 
Taratele de grau sunt, de fapt, coaja bobului de grau, care rezulta in procesul de macinare pentru obtinerea fainii.

La indemana oricui, taratele de grau sunt unul din cele mai importante “medicamente ale naturii”. Sunt bogate in vitamine din grupul B: tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, piridoxina, biotina, acid folic, in aminoacizi, minerale si fibre. Au numeroase proprietati medicinale: regleaza digestia, sunt emoliente – in special pentru stomac si intestin, laxative, nutritive, reconfortante, reminerali-zante, tonic general.

Sunt indicate in: afectiuni endocrine, afectiuni ale ovarelor, afectiuni ale prostatei, adenopatii, anemie, cancer, dermatoze, diabet zaharat, obezitate, afectiuni neuro-musculare, afectiuni neurologice, afectiuni ale sistemului neurovegetativ, afectiuni cardiace, ateroscleroza, afectiuni digestive, ale ficatului, constipatie cronica, hemoroizi, afectiuni renale, laringita etc
.
 

FAINA DE ROSCOVE

 

Faina sau pudra de roscove se obtine prin macinarea fina a pastailor arborelui Ceratonia siliqua (Roscov). Are culoarea si gustul subtil de caramel, intr-o anumita masura asemanator cu cacao.

Beneficiile pe care consumul pudrei de roscove le are pentru sanatate nu trebuie trecute cu vederea mai ales ca si cei mai mici membri ai familiei se pot bucura de ele. Este una din cele mai bune surse de proteine vegetale si un aliment non-alergen. Are efect antiviral, regleaza procesul de digestie si este sursa de antioxidanti naturali.


Faina de roscove contine fibre, care ajuta la reglarea in mod natural a nivelului zaharului in sange, ceea ce este benefic pentru persoanele cu diabet zaharat.

Acidul galic prezent in pudra de roscove va feri copiii de polomelita.

Alte beneficii ale consumului de faina de roscove: ajuta digestia, combate balonarea, diareea infectioasa si boala de reflux gastro-esofagian; scade colesterolul din sange, ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor cronice.
 

SEMINTELE de FLOAREA SOARELUI

 
Aceste seminte reprezinta un veritabil concentrat de nutrienti: calciu, magneziu, fier, iod, seleniu,acid folic, proteine, vitamine liposolubile (A, D, E), acizi polinesaturati, antioxidanti si fibre.

Beneficii ale consumului de seminte de floarea soarelui:

reduc colesterolul;
previn atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale;
contribuie la prevenirea cancerului.
     

PASTA de MAR

 

Merele sunt fructe bogate in compusi fitochimici cu numeroase efecte benefice asupra sanatatii, quercitina cu rol antiinflamator, antiviral si anticancerigen, catechine cu rol antioxidant ce imbunatatesc functiile musculare, acid clorogenic ce reduce glicemia; contin o varietate de elemente nutritive, vitamina C, cu rol antioxidant, vitamina K, vitamina B6, potasiu benefic pentru sanatatea sistemului cardiovascular, magneziu si o cantitate crescuta de fibre.

     

SCORTISOARA

 

Scortisoara este bogata in aldehida cinamica, cu putere antibacteriana, antivirala, antifungica si antiparazitara, cu spectru larg.

Proprietatile antiseptice si antiinflamatoare ale scortisoarei sunt insotite de protectia si de modificarile pozitive ale florei intestinale; scortisoara calmeaza crampele gastro-intestinale, combate balonarile si flatulenta. Actioneaza asupra sistemului simpatic in organism, fiind energizant, stimulent fizic si psihic. Scade nivelul de zahar din sange si trigliceridele. Contine o cantitate mare de tanin cu putere antioxidanta.